Het leed van de meedenkende man: ‘Ik wil gewoon dat je even luistert!’

Dit filmpje is gemaakt voor alle mannen. Want ze hebben het volgens filmmaker Jason Headley allemaal wel eens te horen gekregen terwijl ze hun vriendin, zus of moeder proberen te helpen: ‘Je probeert ook altijd alles op te lossen. Ik wil gewoon dat je even luistert!’

Headley rekent in zijn statement snoeihard af met de manier waarop vrouwen volgens hem met hun schijnbaar eenvoudig oplosbare problemen omgaan: praten, klagen, en als de oplossing voorhanden is het niet willen zien, maar ‘het gewoon even kwijt willen’. Zij: “Dat doe je nou altijd! Je probeert het gelijk op te lossen, maar je luistert helemaal niet.” Een herkenbaar perspectief voor veel mannen zo blijkt uit de reacties op Vimeo: ‘Nailed it!’ Hier en daar reageert een enkele dame ook instemmend, maar die wacht nu wel op een tegenhanger.

It’s Not About the Nail from Jason Headley on Vimeo.

    • Annemarie Coevert