Britse politie arresteert twee mannen na incident in Pakistaans vliegtuig

Het vliegtuig van Pakistan International Airlines wordt omringd door de hulpdiensten op Stansted Airport. Foto Reuters / Paul Hackett

De politie van Essex heeft twee mannen van 30 en 41 gearresteerd aan boord van een vliegtuig van Pakistan International Airlines (PIA) wegens het in gevaar brengen van het vliegtuig. Het gaat niet om een terroristische daad.

Britse gevechtsvliegtuigen hadden het vliegtuig, afkomstig uit Lahore (Pakistan), begeleid door het luchtruim nadat het vertrokken was van het vliegveld van Manchester. Er zou een “incident” hebben plaatsgevonden. Het vliegtuig werd gedirigeerd naar Stansted airport in Essex, ten oosten van Londen. Daar landde het veilig.

Een PIA-woordvoerder zei dat de maatschappij ondanks herhaalde pogingen geen contact kon krijgen met de piloot. Hij voegde eraan toe dat de verkeerstoren van Manchester een melding had ontvangen en de piloot had aangeraden naar Stansted uit te wijken. Een passagier zei tegen de BBC dat de bemanning na de landing aan de overige passagiers had laten weten dat er een dreiging was geweest en dat de piloot daarom naar Stansted was gevlogen.

Aan boord van vlucht P709 waren 297 passagiers en elf bemanningsleden, niemand raakte gewond. De twee verdachten worden nog gehoord door de poitie. Volgens een bron bij de veiligheidsdiensten zou het volgens de eerste aanwijzingen niet gaan om een terroristische aanval.

    • Anouk Eigenraam