Afbreekbare sneakers

KOPEN // COMPOSTKLEREN PUMA INCYCLE-COLLECTIE RECYCLEBARE KLEDING www. puma. com

Kleding die we niet meer dragen gooien we weg of geven we aan een goed doel. Maar de producten uit Puma’s nieuwe InCycle-collectie kun je gewoon op de composthoop gooien. Ze zijn gemaakt van biologisch afbreekbare en gerecyclede materialen. Zo bestaan de sportieve sneakers uit katoen, linnen en bioplastic. Ook het trainingsjack en de rugzak zijn zo ontworpen. De InCycle-collectie van de sportfabrikant is de enige kledinglijn met het keurmerk van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute, dat producten toetst aan vijf criteria, waaronder een eerlijk productieproces. De materialen kunnen door micro-organismes worden afgebroken tot natuurlijke voedingsstoffen. Heb je geen composthoop, dan kun je de kleding ook terugbrengen naar de winkel. Het Bring Me Back-programma van Puma zorgt voor verzamelbakken in de Puma-winkels.