uit voor kinderen

Zeemeerminnen

In het Teylers Museum in Haarlem is de eerste Nederlandse tentoonstelling te zien over de zeemeermin. Voor jong en oud wordt zij tot leven gewekt, van schilderijen tot affiches, van beelden tot opgezette dieren, van ‘heuse’ zeemeerminskeletten tot sprookjesachtige films en games.

25 mei t/m 15 juni. Teylers Museum, Haarlem. www.teylersmuseum.eu

Buurman & Buurman

Als de beroemde Buurmannen door hun mooie bank zakken is er niets aan de hand. Met een hamer, zaag, stukkie touw en wat lijm is de bank zo gerepareerd. Hupsakee, lekker makkelijk! En als ze dan besluiten om van wat oude planken een bijpassende tafel te maken, zijn ze niet meer te houden. Voor ze het weten beginnen ze voor zichzelf en zijn beiden directeur van hun eigen meubelfabriek. Als dat maar goed gaat! Een echte slapstickmusical met liedjes van taalkunstenaar Ivo de Wijs.

t/m 12 januari 2014 in verschillende Nederlandse theaters. www.buurmandemusical.nl

Muziek maken

In het Museum Speelklok kan je muziek componeren, programmeren en spelen van je eigen speeldoosmuziek. Lees je dit op tijd, dan kun je vanavond ook nog horen hoe echte muzikanten het doen tijdens een optreden van de band The Kik op het podium van Museum Speelklok.

23 mei, 20.30 uur. Museum Speelklok, Utrecht. www.museumspeelklok.nl