Texas opent eerste ‘e-bieb’ ter wereld

In de Amerikaanse staat Texas opent later dit jaar de eerste digitale bibliotheek ter wereld haar deuren, zo weet de BBC. Het is, zo verklaart een medewerkster, ‘a low-cost project with big ambitions’. Biblio Tech, zoals de bibliotheek gaat heten, heeft een bereik van 1.7 miljoen mensen en biedt deze doelgroep in totaal 100 e-readers, en 10.000 titels,

BADHOEVEDORP - Een e-reader. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT
BADHOEVEDORP - Een e-reader. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT Foto ANP

In de Amerikaanse staat Texas opent later dit jaar de eerste digitale bibliotheek ter wereld haar deuren, zo weet de BBC. Het is, zo verklaart een medewerkster, ‘a low-cost project with big ambitions’.

Biblio Tech, zoals de bibliotheek gaat heten, heeft een bereik van 1.7 miljoen mensen en biedt deze doelgroep in totaal 100 e-readers, en 10.000 titels, te leen aan. Het project kost 1.5 miljoen dollar, grofweg 1.2 miljoen euro.

Het project is noodzakelijk door explosieve bevolkingsgroei rondom San Antonio. Biblio Tech wordt de eerste bibliotheek in Bexar County, dat noch bibliotheek, noch boekhandel heeft.

    • Roderick Nieuwenhuis