Nissan roept duizenden Micra’s terug vanwege stuurproblemen

Een Nissan Micra op archiefbeeld uit 2002. Foto AFP / Toru Yamanaka

Nissan roept in Nederland vijftienduizend Micra’s terug naar de dealer vanwege problemen met het stuur, meldt persbureau Novum. Wereldwijd roept het Japanse bedrijf 840 duizend Micra’s en Cubes terug.

De autofabrikant kreeg in Europa tientallen meldingen binnen dat het stuur steeds losser ging zitten. Het gaat in Nederland om Micra’s die tussen 2002 en 2006 zijn gebouwd.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf merken mensen het vanzelf als er problemen zijn met de auto, omdat er dan speling ontstaat bij het stuur. Volgens hem zijn er nog geen signalen dat er gevaarlijke situaties zijn ontstaan door de problemen.

Automobilisten met een Nissan krijgen volgende maand een verzoek van het bedrijf of zij zich willen melden. Volgens de woordvoerder worden de oproepen gefaseerd verstuurd, “anders staan er in een keer vijftienduizend mensen bij de dealer.”

De dealer kan volgens de woordvoerder snel controleren of er een probleem is. Mocht dat zo zijn, dan is het binnen een halfuur opgelost.

De bulk van de auto’s die worden teruggeroepen, bevindt zich in Europa. Het gaat in Europa om 540 duizend auto’s.

    • Judith Laanen