Nieuwe boek Stephen King alleen verkrijgbaar als papieren boek

Stephen King/ Foto ANP

Joyland, het nieuwe boek van de Amerikaanse horrorschrijver Stephen King, zal op 4 juni alleen als papieren editie verschijnen, meldt Boekblad. Het is een idee van King, die de noodlijdende boekhandel wil helpen.

King zocht voor de gelegenheid zelfs een andere uitgever. Niet Scribner, maar de kleine, onafhankelijke uitgever Hard Case Crime zal Kings nieuwe boek uitbrengen.

In de VS zijn ongeveer de helft van alle verkochte titels e-boeken. Daar heeft Kings actie dus echt zin. In Nederland zal Kings actie echter weinig uitrichten, benadrukt Luitingh Sijthoff-directeur Geneviève Waldmann vandaag in de Volkskrant:

‘Een leuke actie van King. Voor ons maakt het natuurlijk niet zo’n verschil, omdat de omzet in e-boeken in Nederland te verwaarlozen is. Maar voor Amerika betekent het echt iets, zeker bij zo’n grote auteur.’

 

    • Roderick Nieuwenhuis