Muziek

None

Jazz Bozz

Het eerste weekend na Pinksteren staat al 38 jaar lang in het teken van RABO JazzBoZ, een driedaags jazzfestival met meer dan zestig optredens op alle denkbare binnen- en buitenpodia in de historische binnenstad van Bergen op Zoom. Deelnemende artiesten zijn dit jaar onder meer Hans Dulfer, Kris Berry, Jungle By Night, Sabrina Starke en het Agathe Jazz Quartet.

24 t/m 26 mei. Op diverse locaties in Bergen op Zoom. www.jazzboz.nl.

Willem Brons

Op dinsdag 28 mei geeft klassiek pianist Willem Brons een recital in het Amsterdamse Concertgebouw ter gelegenheid van zijn vijfenzeventigste verjaardag. Hij zal muziek spelen van Bach, Schubert, Schumann en Liszt. En hij brengt een niet eerder uitgevoerd werk van Kees Olthuis ten gehore, dat speciaal aan Brons is opgedragen.

28 mei, 20.15 uur. Het Concertgebouw, Amsterdam. www.concertgebouw.nl en www.eusebiuskring.nl

London Calling

Het popfestival London Calling, dat twee keer per jaar plaatsvindt in Paradiso, begon in 1992 als showcasefestival voor de nieuwste beloftes uit Groot-Brittannië. Tegenwoordig biedt London Calling aan nieuwe, spraakmakende alternatieve bands uit het de hele wereld een podium, als springplank naar clubs en festivals. Op het festival hebben al heel wat namen gestaan die later doorbraken bij het grote publiek, zoals The XX, Blur, The Kooks, Editors en The Libertines.

24 & 25 mei. Paradiso, Amsterdam. www.londoncalling.nl

PopHotSpot

Vanaf 24 mei is de Haagse Grote Markt drie weekenden lang omgetoverd tot De PopHotSpot. Tijdens dit gratis muziekfestival zijn er optredens van onder meer Goose, Balthazar, Shantel & Bucovina Club Orkestar en Kees van Hondt.

24 mei t/m 8 juni. Grote Markt, Den Haag. www.pophotspot.nl

Parkfeest

Driedaags festival in het Oosterhoutse Slotpark. Met optredens van The Asteroids Galaxy Tour, Ben Saunders, Wouter Hamel, The Golden Earring en vele anderen.

24 t/m 26 mei. Slotpark, Oosterhout. www.parkfeest.nl