Midas Dekkers schrijft Lofrede Nederland Leest

Bioloog Midas Dekkers (1946) is lofredenaar van Nederland Leest 2013, meldt organisator CPNB. Dekkers volgt daarmee Claudia de Breij op die vorig jaar een lofrede schreef op W.F. Hermans’ ‘De donkere kamer van Damokles’. De ode wordt opgenomen in de Nederland Leest-editie van Erik of het klein insectenboek, het in 1941 uitgebrachte kinderboek van schrijver en tv-maker Godfried Bomans (1913-1971). Het

Midas Dekkers/ Foto Tessa Posthuma de Boer

Bioloog Midas Dekkers (1946) is lofredenaar van Nederland Leest 2013, meldt organisator CPNB. Dekkers volgt daarmee Claudia de Breij op die vorig jaar een lofrede schreef op W.F. Hermans’ ‘De donkere kamer van Damokles’.

De ode wordt opgenomen in de Nederland Leest-editie van Erik of het klein insectenboek, het in 1941 uitgebrachte kinderboek van schrijver en tv-maker Godfried Bomans (1913-1971). Het boek is in de maand november gratis in bibliotheken verkrijgbaar.

Op 1 november vindt de feestelijke opening van de achtste editie van Nederland Leest plaats in het Leidens natuurhistorische museum Naturalis. Daar wordt de leesmaand ook afgesloten met een kennismaking met de hoofdrolspelers uit het boek. Alle bezitters van een Nederland Leest-pocket kunnen daarbij aanwezig zijn. Op 30 november fungeert de pocket als toegangskaart tot het museum.

Dekkers volgt cabaretier Claudia de Breij op, die in 2012 een lofrede schreef op De donkere kamer van Damocles van W.F. Hermans. Ambassadeur van de leescampagne is ook dit jaar journalist en presentator Philip Freriks.

    • Roderick Nieuwenhuis