Kortkolom sport

Europese schorsing Málaga opgeheven

Málaga. De Europese voetbalbond UEFA heeft de tweejarige schorsing van de Spaanse voetbalclub Málaga in Europese bekerduels ongedaan gemaakt. De Spaanse club voldeed tijdens de laatste controle aan alle eisen en mag daardoor komend seizoen toch in Europa spelen. Málaga haalde dit seizoen de kwartfinale in de Champions League, maar met een huidige zesde plek in de competitie is voor volgend seizoen de Europa League het hoogst haalbare. (Novum)

Zege Haase en Sijsling op favoriete opponent

Nice. Tennisser Robin Haase heeft de kwartfinale van het graveltoernooi in Nice bereikt. Haase won in de tweede ronde verrassend van de hoog geplaatste Amerikaan John Isner, met 6-4, 1-6 en 7-5. In Düsseldorf bereikte Igor Sijsling de kwartfinale ten koste van de Duitser Philipp Kohlschreiber, de nummer 18 van de wereld: 3-6, 6-3 en 6-4. Na Andy Murray heeft ook Juan Martin Del Potro afgezegd voor Roland Garros, dat zondag begint. Beiden zijn geblesseerd. (Novum)

‘Seedorf of Van Basten trainer van AC Milan’

Milaan. Clarence Seedorf (37) is een belangrijke kandidaat om trainer te worden bij de Italiaanse voetbalclub AC Milan. Voorzitter Silvio Berlusconi ziet de speler van het Braziliaanse Botafogo als de ideale coach, melden Italiaanse media. Ook Heerenveen-trainer Marco van Basten wordt genoemd. Beide Nederlanders waren eerder als speler actief voor Milan. (Novum)

Frank Arnesen weg als manager bij HSV

Hamburg. Frank Arnesen (56) vertrekt als technisch directeur van de Duitse voetbalclub Hamburger SV. De Deen was ruim twee jaar in Duitse dienst. Daarvoor had hij dezelfde functie bij PSV, Tottenham Hotspur en Chelsea. Als speler kwam hij onder meer uit voor Ajax, Valencia, Anderlecht en PSV. (Novum)

Teun de Nooijer in Hall of Fame hockey

Amsterdam. Teun de Nooijer (37) is met de Spanjaard Santi Freixa (30) en de Duitse Natascha Keller (35) als eerste opgenomen in de Hall of Fame van de Europese hockeybond EHF. Tweevoudig olympisch kampioen De Nooijer speelt dit voorjaar in het shirt van Bloemendaal zijn laatste wedstrijden op topniveau. (NRC)