kort

25%

van de co-assistentes geïntimideerd

Amsterdam. - Bijna een kwart van de vrouwelijke geneeskundestudenten is tijdens het werk in het ziekenhuis weleens seksueel geïntimideerd door zowel artsen als patiënten. Dat blijkt uit een enquête onder 2.600 studenten van het KNMG Studentenplatform. Tijdens de studie voelt, inclusief de mannen, 12 procent van de studenten zich weleens seksueel geïntimideerd. Tweederde van de studenten die hiermee te maken kreeg, had last van opmerkingen over het uiterlijk. In 2006 werden dezelfde vragen gesteld, toen met soortgelijke resultaten. Het komt ‘onverminderd vaak’ voor, schrijft Medisch Contact, maar slechts zeven procent van de studenten zegt het te hebben aangekaart . NRC

Tennis

Knappe zeges Robin Haase en Igor Sijsling

Amsterdam. - De Nederlandse tennissers Robin Haase en Igor Sijsling hebben gisteren beiden de kwartfinales van een ATP-toernooi gehaald. Sijsling was in de tweede ronde van het toernooi in Düsseldorf te sterk voor de als vierde geplaatste Duitser Phillip Kohlschreiber. Robin Haase won in Nice in de tweede ronde van de Amerikaan John Isner. Hij neemt het in de kwartfinale op tegen de winnaar van het duel tussen Fognini en Monfils. Sijsling speelt zijn kwartfinale tegen de Tsjech Jan Hajek. NRC

Telecomproviders

Compensatie verplicht bij storing

Amsterdam. - Telecomproviders worden verplicht bij storingen van telefonie en internet die langer dan twaalf uur duren hun klanten te compenseren. Minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) schrijft aan de Tweede Kamer dat er in de wet minimale eisen komen te staan waaraan een compensatieregeling moet voldoen. De vergoeding wordt gekoppeld aan de maandelijkse abonnementskosten. Bij een storing tussen twaalf en 24 uur heeft de klant bijvoorbeeld recht op minstens een dertigste van de maandelijkse abonnementskosten. NRC