Internationaal

International Art Festival Toulouse

Het Printemps de Septembre Festival in Toulouse heeft sinds dit jaar een nieuwe naam: International Art Festival Toulouse. Maar net als voorgaande edities wil het festival hedendaagse kunst toegankelijk maken. Op verschillende plekken in het centrum van Toulouse zijn tentoonstellingen te zien met schilderijen, beelden, fotografie, video en dans.

24 mei t/m 23 juni. Op diverse locaties in Toulouse, Frankrijk.www.toulouseartfestival.com

Hopper drawing

Het Whitney Museum of American Art in New York wijdt een tentoonstelling aan de tekeningen van de realistische kunstschilder Edward Hopper (1882-1967). Onder de meer dan 2.500 tekeningen is ook nog nooit eerder vertoond werk te zien.

23 mei t/m 6 oktober. Whitney Museum of American Art. New York, Verenigde Staten. www.whitney.org

Jo Baer

De in Amsterdam woonachtige Amerikaanse kunstenares Jo Baer wordt gezien als een pionier van het Minimalisme. Hoewel ze later ook meer figuratief werk maakte, wijdt het Museum Ludwig in Keulen daarom een grote solotentoonstelling aan een belangrijke minimalistische periode in haar werk in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw.

25 mei t/m 25 augustus. Museum Ludwig. Keulen, Duitsland. www.museum-ludwig.de

Max Ernst

Museum Fondation Beyeler in het Zwitserse Riehen wijdt een groot retrospectief aan het werk van Max Ernst (1891-1976). Met meer dan 170 schilderijen, tekeningen, beelden en boeken uit het oeuvre van de beroemde surrealist.

26 mei t/m 8 september.Fondation Beyeler, Riehen, Zwitserland www.fondationbeyeler.ch

James Turrell

Geometrische lichtprojecties, hologrammen en velden van gekleurd licht zijn te zien op de tentoonstelling James Turrell: A Retrospective in het Los Angeles County Museum of Art. Uiteraard is er ook aandacht voor het meesterwerk van de minimalistische lichtkunstenaar, de Roden Crater: een observatorium in de krater van een dode vulkaan in de woestijn van Arizona.

26 mei t/m 6 april. Los Angeles County Museum of Art. Los Angeles, Verenigde Staten. www.lacma.org