ik@nrc.nl

Van: Pieter Lootsma

Onderwerp: Paardrijden

Ik rijd al weer een kleine 50 jaar paard. In die jaren is de paardensport enorm veranderd. Eén van de opvallende ontwikkelingen is dat het vroeger een uitgesproken mannelijke sport was. Binnen de rijvereniging werd de toon gezet door stoere boerenzoons. Nu zijn het het vooral meisjes die zich tot deze sport aangetrokken voelen. Hoe ver dat gaat? Ik reed onlangs door een schitterend in bloei staande Betuwe. Een jong gezin met twee kinderen wandelde mij tegemoet. Toen ik hen passeerde, keek het meisje bedremmeld naar de grond. Het jongetje leek onder de indruk. Hij draaide hij zich naar zijn ouders en riep triomfantelijk: „Zie je wel dat jongens ook op paardrijden mogen!”

Ook een ikje insturen? Mail maximaal 120 woorden naar

    • Pieter Lootsma