‘Gewacht met het kijken naar Borgen 3’

„Heftig drama en comedy vind ik leuk. Samen met Kirsten Jordan heb ik de site SerieVisie.nl opgezet, daarop bespreken we allerlei dvd-series. Ik ga dit weekend niet alleen voor mijn plezier naar het Series Weekend in het Westerpark, maar ook een beetje beroepsmatig.

„Thuis kijk ik een serie vaak achter elkaar uit. Soms zitten mijn vrienden naar dezelfde afleveringen te kijken, dan zitten we ondertussen met elkaar te whatsappen over wat er gebeurt.

„De laatste jaren is de kwaliteit van tv-series enorm toegenomen. Er zijn steeds meer grote acteurs die meespelen, daarom worden die series ook populairder.

„Ik denk dat er zeker fans op zo’n serieweekend zullen afkomen, maar een concurrent voor de bioscoopfilm wordt dit weekend niet. Zo’n festival is gewoon leuk voor mensen die er met elkaar over willen praten.

„Vrijdag opent het serieweekend met de eerste twee afleveringen van seizoen 3 van Borgen. Dat seizoen was al op de Deense tv zien en ik wist wel een manier om eraan te komen, maar ik heb expres gewacht zodat ik het nu op groot scherm kan gaan zien.”