En verder

Queerussia

Een opvallende tentoonstelling in het culturele programma van het Nederland-Ruslandjaar 2013 is de expositie Queerussia: the hidden (p)art in Galerie MooiMan in Groningen. Te zien zijn kunstwerken van zes Russische kunstenaars die op kritische wijze de positie van homoseksuele kunstenaars in Rusland centraal stellen. Onder wie Alexander Kargaltsev, Serge Golovach en Seva Galkin.

T/m 30 juni in Galerie MooiMan, Noorderstationsstraat 40, Groningen. Inl: www.mooi-man.nl

Gered Mankowitz

In Gallery Vassie een tentoonstelling van de Britse popfotograaf Gered Mankowitz, bekend om zijn intieme foto’s van The Rolling Stones en Jimi Hendrix. Mankowitz viert inmiddels zijn vijftigste jubileum als fotograaf en had talloze grootheden uit de muziekgeschiedenis voor zijn lens. Op de tentoonstelling Sessions zijn portretten te zien van onder anderen Duran Duran, ABC en Kim Wilde.

25 mei t/m 13 juli in Gallery Vassie, Langestraat 47, Amsterdam. Inl: www.galleryvassie.com

Abstract Myths

De tentoonstelling Abstract Myths in Nest is samengesteld door NRC-kunstcriticus Hans den Hartog Jager. De expositie gaat over de rol van het modernisme in de hedendaagse beeldende kunst. Te zien is werk van kunstenaars die de erfenis van het modernisme proberen te combineren met een eigen, maatschappijkritische blik op de wereld, onder wie Rob Johannesma, Dieuwke Spaans en Roy Villevoye.

T/m 14 juli in Nest, De Constant Rebecqueplein 20B, Den Haag. Inl: www.nestruimte.nl