Lee Rigby (25) kwam in Londen om het leven - twee nieuwe arrestaties

Het Britse ministerie van Defensie heeft een foto vrijgegeven van Drummer Lee Rigby, de militair die gisteren om het leven kwam.
Het Britse ministerie van Defensie heeft een foto vrijgegeven van Drummer Lee Rigby, de militair die gisteren om het leven kwam. Foto Reuters / Ministry of Defence

De man die gisteren om het leven kwam bij de bloedige moordpartij in Londen is de 25-jarige militair Lee Rigby. Dat heeft het Britse ministerie van Defensie medegedeeld in verklaring.

“An extremely popular and witty soldier, Drummer Rigby was a larger than life personality within the Corps of Drums and was well known, liked and respected across the Second Fusiliers. He was a passionate and life-long Manchester United fan.”

Rigby werd in 1987 geboren in Manchester en laat een zoon van 2 jaar oud achter. Hij werkte sinds 2006 voor het Britse leger en was lid van het Tweede Bataljon van het Koninklijk Regiment van de Fuseliers. Ook diende hij als drummer. Als fuselier (soldaat met een geweer) werkte Rigby onder meer in Afghanistan, Duitsland en Cyprus. Sinds 2011 werkte hij op een rekruteringspost in Londen.

Nog twee arrestaties in verband met de moord

Naast de twee vermoedelijke daders zijn er nog twee mensen gearresteerd in verband met de moordpartij. Het gaat om een 29-jarige man en een 29-jarige vrouw die worden verdacht van het beramen van moord, aldus Scotland Yard in een verklaring.

In verband met het onderzoek heeft de politie vandaag meerdere huiszoekingen verricht.

‘Verdachten bekend bij inlichtingendiensten’

Eerder vandaag werd duidelijk dat de twee verdachten van de moord op Rigby allebei bekenden zijn van de Britse inlichtingendiensten. De namen van de twee zouden volgens de BBC de afgelopen jaren in “verschillende onderzoeken” zijn opgedoken.

De mannen worden in twee aparte ziekenhuizen behandeld aan de verwondingen die ze bij hun arrestatie opliepen. Gisteren werden ze door de politie neergeschoten. De twee zijn niet in levensgevaar.