Diversen

Aernout Mik

Het Stedelijk Museum in Amsterdam presenteert een filmavond met beeldend kunstenaar Aernout Mik, georganiseerd naar aanleiding van zijn tentoonstelling Communitas. De curator van de tentoonstelling, Leontine Coelewij, zal met Mik in gesprek gaan over de tentoonstelling in het Stedelijk en de totstandkoming van zijn recente werk. Daarnaast zal Mik enkele niet eerder vertoonde fragmenten van zijn werk laten zien.

23 mei, 20 uur. Stedelijk Museum, Amsterdam. www.stedelijk.nl

Art walk with me

Zondag 26 mei is er weer een Art Walk With Me: kunstrondleidingen onder begeleiding van prominenten uit de kunstwereld langs galeries in Den Haag. Deze editie is Stroom-directeur Arno van Roosmalen de gids. Hij leidt u langs acht galeries waar galeriehouders en kunstenaars informatie geven en vragen beantwoorden over de exposities.

26 mei, 12 t/m 17 uur. Binnenstad van Den Haag. www.artwalkwithme.nl

Logos

Van 24 t/m 26 mei presenteren De Balie en De Krakeling het nieuwe festival Logos over de kracht en rijkdom van woorden. Een cursus liegen voor beginners, leesadvies op maat, de eeuwenoude kunst van het vertellen, schrijvers over de kracht van taal, acteurs en politici over de indrukwekkendste historische toespraken en een onderzoek naar hoe het is als woorden je in de steek laten. Het festival opent vrijdagavond met de voorstelling Het geluk van de sprinkhaan en met een concert van zanger Spinvis.

24 t/m 26 mei. De Balie en De Krakeling, Amsterdam. www.debalie.nl

Avond van het spannende boek

Donderdag 30 mei trapt de Maand van het spannende boek af met de uitreiking van de Gouden Strop, signeersessies en spannende verhalen. Net als voorgaande jaren is er op deze avond van het Spannende Boek ook weer een Literaire Rechtbank. Aanklager Hanneke Festen, rechter Karina de Koning, advocate mr. Inez Weski en getuige-deskundige Tommy Wieringa buigen zich over de gruwelijke misdaad die Pontus Beg, hoofdpersoon uit Wieringa’s bestseller Dit zijn de namen, ontdekt.

30 mei, 19.45 uur. Felix Meritis, Amsterdam. www.maandvanhetspannendeboek.nl