Video: demonstrant onderbreekt Obama tot drie keer toe

Medea Benjamin tijdens de speech van Obama.
Medea Benjamin tijdens de speech van Obama. Foto AFP / Saul Loeb

Medea Benjamin is een beroepsdemonstrant. Ze is lid van Code Pink, een groep vrouwen die tegen oorlog zijn. Of tegen bankiers, of tegen de oliesector. Vandaag wist ze tot drie keer toe Obama te onderbreken tijdens zijn speech over anti-terreurbeleid.

Hoewel Obama haar een paar keer vraagt om hem te laten uitspreken (“Part of free speech is that you’ll be able to speak, but also you listening and me being able to speak”), blijft ze hem onderbreken met de oproep om Guantanamo te sluiten en een einde te maken aan het gebruik van drones. Heel erg lijkt Obama er niet te zitten met de onderbreking. Obama (op 2:00 min):

“I’m willing to cut the young lady some slack, because this is worth being passionate about.”

Medea Benjamin blijft echter vanuit de zaal schreeuwen, waarna Obama haar (op 2.30 min) bijna een minuut de tijd geeft om haar verhaal te doen. Vervolgens integreert hij haar opmerkingen moeiteloos in de rest van zijn speech.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KZDSotvfvTI#!

Overigens werd Benjamin uiteindelijk wel uit de zaal verwijderd.

    • Lex Boon