Aziatische markt

ETEN // SATÉ EN SOTO TONG TONG FAIR 22 MEI T/M 2 JUNI Malieveld, Den Haag tongtongfair.nl

De Tong Tong Fair is in een halve eeuw tijd uitgegroeid tot de grootste Indische happening wereldwijd. Er zijn diverse exposities, dansvoorstellingen, workshops en muziek. En natuurlijk is er de Grand Pasar, waar je je tussen de meubels, stoffen en specerijen op een markt in Zuidoost-Azië waant. Maar de beste reden om de Tong Tong Fair te bezoeken is nog altijd het eten. Je vind er meer dan 20 grote en kleine eethuisjes. Pasteitjes, saté, soto, nasi, tjendol, verzin het en je kunt het er proeven. Er is ook een versmarkt voor thuiskokers. Probeer de doerian, die grote stekelige stinkvrucht, als je durft. Hij smaakt een stuk minder naar tenenkaas dan hij ruikt.

    • Janneke Vreugdenhil