Auto volleybalster gevonden

Het mysterie rond de vermissing van voormalig volleybalinternational Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein in Zuid-Spanje heeft zich gisteren verdiept met de vondst van hun huurauto.

De zwarte Fiat Panda werd in de vroege woensdagochtend netjes geparkeerd, onbeschadigd en goed afgesloten aangetroffen op de centrale Avenida Juan Carlos I van Murcia. De politie voert forensisch onderzoek uit op het voertuig.

Op beelden van bewakingscamera’s is te zien dat Visser en Severein deze maandag 13 mei rond 20 uur ’s avonds parkeerden. Het stel had de volgende dinsdagochtend een afspraak in een kliniek in de buurt van die parkeerplek, maar is daar nooit verschenen. Het is onduidelijk of zij de nacht in hun hotel hebben doorgebracht. Nadat zij woensdag 15 mei hun terugvlucht naar Nederland misten, sloeg de familie alarm.

De autovondst lijkt een ongeluk of vrijwillige vlucht uit te sluiten. De politie meldde maandag „elke mogelijke hypothese” te onderzoeken. Volgens anonieme politiebronnen die tv-zender Telecinco gisteren opvoerde, richt het onderzoek zich op een ontvoering en ook op moord.