‘Overleden verdachte aanslag Boston ook betrokken bij moordzaak’

De plek waar de FBI vandaag een bekende van Tamerlan Tsarnaev verhoorde (en doodschoot).
De plek waar de FBI vandaag een bekende van Tamerlan Tsarnaev verhoorde (en doodschoot). AFP / Getty Images

De overleden verdachte van de bomaanslagen op de marathon in Boston, de 26-jarige Tamerlan Tsarnaev, was in 2011 al betrokken bij een driedubbele moord. Dat meldt NBC News op basis van bronnen bij de politie.

Tsarnaev zou drie mannen hebben gedood samen met de Tsjetsjeense vechtsporter Ibragim Todasjev. Volgens de bronnen van NBC gebeurde dat na een mislukte drugsdeal. Uit angst om later herkend te worden schoten Tsarnajev en Todasjev de drie mannen dood.

Dat heeft Todasjev vandaag bekend in een verhoor met de politie, aldus NBC. De 27-jarige Todasjev kwam vandaag zelf ook om het leven. Tijdens de bekentenis in zijn woning in Orlando, Florida zou hij een mes hebben getrokken, waarna een FBI-agent zijn wapen trok en de man doodschoot. De agent liep zelf ook verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.

Todasjev zou niet betrokken zijn geweest bij de aanslagen op 15 april.

Ibragim Todasjev zou hebben bekend samen met één van de verdachten van de aanslag in Boston drie mannen te hebben vermoord. Foto AFP / Orange County Sheriff’s Office

    • Lex Boon