Omgaan met bagger

None

Boek

#Fail. Omgaan met kritiek op internet, Ronald van der Aart, 24,95 euro****

Kijk eens op nrc.nl en je treft mensen die dagelijks reageren op berichten met de mededeling hoe blij ze zijn dat ze hun abonnement hebben opgezegd. Internet zit vol met eeuwige klagers. Er zijn bedrijven die nogal spastisch reageren op dergelijke types. Voor die ondernemers is #Fail het ideale boek. Ronald van der Aart, die zijn portie bagger wel heeft gehad als communicatiemanager van UPC, leert bedrijven om te gaan met klagende klanten, van die types die de hele tijd #fail in boze tweets zetten. Ermee omgaan is heel simpel: zakelijk, vriendelijk, eerlijk en behulpzaam. En vooral niet bang zijn. #Fail is erg actueel, en misschien snel gedateerd – de ophef over het ‘Koningslied’ staat er niet in. Misschien het eerste exemplaar uitreiken aan John Ewbank?

    • Alex van der Hulst