Kort

Voetbal

Frank de Boer verlengt contract bij Ajax

Amsterdam. - Frank de Boer heeft zijn contract bij Ajax met drie jaar verlengd en is nu tot en met de zomer van 2017 verbonden aan Ajax. Dat meldde de club gisteren op haar website. De Boer liet weten „zeer tevreden” te zijn. „Nu kan ik een vervolg geven aan waar we met elkaar aan begonnen zijn.” Het huidige contract van De Boer zou eind juni 2014 aflopen. Onder leiding van de 43-jarige oud-voetballer werd Ajax de afgelopen drie seizoenen kampioen van de Eredivisie. Collegatrainers riepen hem uit tot de beste coach in het betaald voetbal. NRC

Motie

VVD’ers willen Van Rey niet als lijstduwer

Den haag - . Een aantal leden van de VVD in Roermond dient volgende week maandag tijdens een lokale ledenvergadering een motie van wantrouwen in tegen het lokale partijbestuur. Aanleiding is de kwestie rond de in opspraak geraakte Roermondse oud-wethouder Jos van Rey. In de motie staat dat VVD-politici tegen wie een strafrechtelijk onderzoek loopt geen kandidaat kunnen zijn voor een politieke functie. De VVD’ers willen voorkomen dat Van Rey, die wordt verdacht van corruptie, volgend jaar lijstduwer in Roermond wordt. NRC

Genocidevonnis

Rechtszaak dictator Guatemala opnieuw

Amsterdam. - Het Constitutionele Hof van Guatemala heeft de veroordeling eerder deze maand van oud-dictator José Efraín Ríos Montt (86) ongedaan gemaakt. Wegens procedurefouten moet een deel van de zaak over, oordeelde het hof. De veroordeling op 11 mei van Ríos Montt, wegens genocide en misdaden tegen de menselijkheid,wordt door mensenrechtenorganisaties over de hele wereld beschouwd als een mijlpaal in het internationaal recht. Het was de eerste keer dat een oud-dictator wegens genocide werd veroordeeld door een rechtbank in eigen land en niet door een internationaal tribunaal. Hoe het vonnis na het nieuwe proces zal uitvallen, is niet te zeggen. Waarschijnlijk zullen nieuwe rechters vonnissen. BBC,AP

7,6%

lager waren de huizenprijzen vorige maand ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Dat is een grotere daling dan in maart, toen de huizenprijzen 7 procent lager stonden dan in dezelfde maand het jaar ervoor. Sinds het begin van de crisis in augustus 2008, toen de huizenprijzen het hoogst waren, zijn woningen 19,5 procent van hun waarde verloren. Daarmee waren de huizen vorige maand gemiddeld net zo duur als tien jaar geleden, schrijft het CBS. nrc