Kijk ouderwets om je heen

None

De app //

Here On BiziPhone, gratis **

Op LinkedIn verscheen onlangs een artikel met zeven ‘musthave apps om je werk beter te kunnen doen’. De bekendere namen stonden in het lijstje (Evernote, Dropbox), maar ook Here On Biz, een app die gps-locatie en LinkedIn-profiel aan elkaar koppelt. Zo kun je zien welke zakelijke contacten in de buurt zijn.

Omdat je in het begin je woonplaats opgeeft, weet de app het als je ergens anders bent (‘on biz’ dus), maar je kunt ook inchecken bij specifieke evenementen.

Op zoek gaan naar anderen doe je door het lijstje op te roepen met wie er in de buurt zijn. Dat zijn er helaas niet veel: afgelopen vrijdag waren er zo’n veertig ‘professionals’ rond Amsterdam, van wie vier ‘on biz’. Allemaal onbekenden. Vooral zelfstandigen lijken de app vroeg op te pikken.

Het idee van een zakelijke variant van Foursquare is wel aantrekkelijk. Is er een bekende in de buurt, op dezelfde conferentie bijvoorbeeld, dan kun je meteen contact opnemen: ‘Straks koffie?’

Maar voorlopig is het nog niet zover, omdat slechts enkelen de app gebruiken. Je kunt dus óf een totaal onbekende aanspreken, óf ouderwets om je heen kijken. Voorlopig doe je je werk niet per se beter met Here On Biz op je smartphone.

    • Peter Zantingh