ik@nrc.nl

Van: M. Nagelsmit

Onderwerp: Onze winterspreeuw

Sinds een aantal jaren broedt er in het nestkastje in onze tuin een spreeuwenpaar. De mannetjesspreeuw onderscheidt zich van anderen door een aantal witte staartveren. Erg ontroerd was ik toen onze witstaart zich in maart wederom in onze tuin liet zien. We zagen hem eerst op de voederplank, later driftig in de weer met takjes en bladeren voor het nest.

Gisteren kwamen we met frisse tegenzin terug van een tweeweekse vakantie op Lesbos. De enige troost was het vooruitzicht van het gepiep van jonge spreeuwen in ons nestkastje.

Mijn ontsteltenis was groot toen ik ontdekte dat het gras dit jaar elders groener is. Ik kan het niet verkroppen om onze witstaart met de snavel vol af en aan te zien vliegen naar de buren.

    • M. Nagelsmit