Hakuna matata

Van de hand van Arnold van Huis, hoogleraar tropische entomologie aan de Universiteit van Wageningen, Marcel Dicke, hoogleraar entomologie aan dezelfde instelling en Henk van Gurp, kookdocent aan de Rijn IJssel Vakschool, eveneens in Wageningen, verscheen vorig jaar het Insectenkookboek (Uitgeverij Atlas, €24,95). Het glossy boek combineert de wetenschappelijke grond voor de wenselijkheid om meer insecten te eten met, onder andere, een hele reeks gerechten. Dit recept komt uit het Insectenkookboek en is vernoemd naar het gelijknamige liedje uit The Lion King.Doe alle sausingrediënten in een pan en verwarm deze 2 minuten op laag vuur. Laat daarna afkoelen en laat de insecten hierin marineren. Kook de rijst. Laat de insecten uitlekken en vang de saus op. Doe olie in een hete pan en bak hierin de knoflook, Spaanse peper en gember. Voeg de insecten toe en bak nog even door. Breng op smaak met de saus en eventueel met zout.