Ding // Smartphonehorloge

Pebble, getpebble.com, 150 dollar ***

Rationeel gezien heeft iemand met een mobiele telefoon geen horloge nodig. Maar ja, aan mensen die zuiver rationeel zijn, verkoop je niet veel. Het horloge is een blijvertje en nu wordt er hard gewerkt aan het integreren van de smartphone met horloges (en brillen). Apple zou hard bezig zijn met een eigen horloge. Dat is er nog niet en Pebble is er sinds januari wel. Pebble is een project betaald via crowdfunding en was in die fase al een succes. Iedereen wilde voor 115 dollar (nu 150 dollar) op de eerste rij zitten. Ze hebben het druk: bestel nu en je krijgt hem pas in de zomer. Met Pebble kun je niet alleen de tijd aflezen. Hij geeft ook seintjes wanneer je mail ontvangt, laat zien wie er belt en toont Twitter en Facebook-updates. Ook kan hij dienst doen als mp3-speler en kilometerteller. Heel mooi is-ie niet, maar het is een succes, totdat Apple klaar is met zijn horloge.

    • Alex van der Hulst