Dan Browns ‘Inferno’ best verkochte boek van Nederland

Dan Browns vierde Robert Langdon-roman Inferno was vorige week het best verkochte boek in Nederland. Dat blijkt uit de vandaag ververste ‘De Bestseller top-60’ van CPNB. Brown verstoot daarmee Heleen van Royen van de eerste plek. Inferno zal naar alle waarschijnlijkheid gaan uitgroeien tot een van de bestsellers van 2013. Dat verklaart een woordvoerder van bol.com vandaag op nu.nl. Luitingh-Sijthoff, de Nederlandse

Stapels van de Nederlandse editie van 'Inferno'/ ANP MARCEL ANTONISSE

Dan Browns vierde Robert Langdon-roman Inferno was vorige week het best verkochte boek in Nederland. Dat blijkt uit de vandaag ververste ‘De Bestseller top-60’ van CPNB. Brown verstoot daarmee Heleen van Royen van de eerste plek.

Inferno zal naar alle waarschijnlijkheid gaan uitgroeien tot een van de bestsellers van 2013. Dat verklaart een woordvoerder van bol.com vandaag op nu.nl. Luitingh-Sijthoff, de Nederlandse uitgever van Brown, geeft op nu.nl aan dat de verkoopcijfers boven verwachtingen liggen.

De wereldwijde première van Inferno vond vorige week maandagnacht plaats om 0:00. Nederlandse boekhandelaren verklaarden toen geen enorme verwachtingen te hebben. De eerste internationale en nationale recensies van Inferno waren vorige week overwegend positief.

 

    • Roderick Nieuwenhuis