Arie Boomsma schrijft essay Maand van de Spiritualiteit 2014

Arie Boomsma/ Foto ANP KIPPA FREEK VAN ASPEREN

Schrijver en tv-presentator Arie Boomsma (1977) gaat het essay voor de Maand van de Spiritualiteit 2014 schrijven, meldt CPNB in een persbericht. Ook thema van de maand is zojuist bekendgemaakt.

Het thema van de maand is Lichter leven. De Maand van de Spiritualiteit loopt in 2014 van vrijdag 10 januari tot en met zondag 9 februari.

Boomsma debuteerde in 2011 als romanschrijver met de roman Relishow, waarin ‘relihunk’ Barnabas Holee actief de publiciteit zoekt om het woord van Jezus te verspreiden. Een ‘verdienstelijk debuut’ noemde literair recensent Arjen Fortuin Relishow in NRC Handelsblad:

‘Boomsma brengt de naïviteit van zijn hoofdpersoon vol ironie en geestig voor het voetlicht – beginnend met de scène waarin een „ontvankelijk” meisje hem vraagt haar hond te kussen en hij zegt: „In wezen zijn wij allen Bulgaarse zwerfhonden, op zoek naar liefde.” Boomsma (1977) heeft zijn Grunberg goed gelezen, wat ook te zien is in scènes vol ongemakkelijke onhandigheid. Voor Relishow hoeft de literatuurgeschiedenis niet te worden herschreven, maar in zijn vrolijke ernst is het een zeer verdienstelijk debuut.’

De Maand van de Spiritualiteit werd in 2007 geïnitieerd door KRO, dagblad Trouw en Uitgeverij Ten Have. Sinds 2013 organiseert Stichting CPNB de Maand van de Spiritualiteit. Mindstyle magazine Happinez is mediapartner.