Ambassadrice én speler bij de Ladies Open

Europe's Christel Boeljon of the Netherlands chips out of a bunker on the 13th green during her foursome match with Morgan Pressel and Ryann O'Toole of the US during the second day of the The Solheim Cup at Killeen Castle Dunsany near Dublin, Ireland on September 23, 2011. AFP PHOTO/ PETER MUHLY AFP

Naam: Christel Boeljon

Leeftijd: 25

Sport: Golf

Prestaties: Deelname aan de Solheim Cup in 2011, drie toernooien gewonnen in de Ladies European Tour (Turkish Open in 2011 en 2012, Australian Masters in 2012)

Vrijdag begint in Badhoevedorp de Ladies Open. Wat is dit voor toernooi?

„Het maakt onderdeel uit van de Europese Tour en is het belangrijkste golftoernooi voor vrouwen dat in Nederland wordt gehouden. Wat de Dutch Open in september is voor mannen is de Ladies Open voor vrouwen. Ik vind het één van de leukere toernooien in de Europese tour. Het is een mooie baan en er komt altijd veel publiek af op het toernooi. Dit jaar verwacht ik ook wel een paar duizend mensen.”

Liz Weima was in 1994 de enige en dus ook laatste Nederlandse winnaar van de Ladies Open. Dit jaar ben je met Dewi-Claire Schreefel de enige Nederlandse deelnemer. Is er kans op een Nederlandse zege?

„Ik denk dat we allebei een goede kans hebben, maar dat geldt voor nog wel meer speelsters. Er doen er 120 mee, dus het zal sowieso moeilijk worden. Ik heb mezelf geen doel gesteld. Ik ga gewoon spelen en mijn best doen. Concentreren, en dan komt het hopelijk vanzelf. Dewi-Claire speelde vorige week nog heel goed in de VS en is één van de favorieten voor de winst.”

Hoe verloopt jouw seizoen tot nu toe?

„Ik ben tevreden. Mijn spel is vrij goed en constant, dus ik hoop dat ik ook volgende week goed zal presteren.”

Hoe staat het Nederlandse golf ervoor? Breken er nog nieuwe talenten door?

„We zitten nu eigenlijk een beetje in een gat. Na mij en Dewi-Claire (27) komen pas weer wat talenten die nu nog op school zitten. Het zal nog wel een paar jaar duren voor zij in dit soort toernooien kunnen spelen. Bij de mannen doen onder andere Joost Luiten en Tim Sluiter het goed.”

Je bent bij de Ladies Open niet alleen speler, maar ook ambassadrice. Wat houdt dit precies in?

„Ik ben het gezicht van het toernooi en doe onder andere liefdadigheidsprojecten voor de hoofdsponsor van het toernooi. Verder ga ik langs clubs en sponsoren om het toernooi onder de aandacht te brengen en te promoten.”

De Ladies Open werd de afgelopen drie jaar gespeeld bij golfclub Broekpolder in Vlaardingen. Dit jaar is de nieuwe baan The International in Badhoevedorp voor het eerst het toneel. Wat is dit voor baan?

„Ik vind het een hele mooie, goede baan. Ook internationaal gezien is dit één van de betere. De voorkeuren voor bepaald soort banen verschillen per speler. Persoonlijk maakt het me eigenlijk niet zoveel uit, al zijn bosbanen altijd wel prettig. Daar is weinig wind. De baan in Badhoevedorp is juist vrij open. Het gaat erom dat je de afstanden goed kunt inschatten.”

    • Matthijs Keuning