Opinie

    • John Kroon

Woedende tweets van een fiancee

Roemloos heeft Bradley Wiggins de Ronde van Italië verlaten. Ziek, zegt men, maar vooral op flinke achterstand van de roze trui. Sir Bradley Wiggins, vorig jaar winnaar van de Tour de France en de olympische tijdrit.

Om zijn seizoen te redden móét Wiggins nu wel proberen de Tour andermaal te winnen, en dan zal hij stuiten op het kamp-Froome. Ten eerste op zijn ploeggenoot Chris Froome. Ten tweede op diens verloofde, wielerfotografe Michelle Cound. Froome was vorig jaar in de Tour Wiggins’ helper tegen wil en dank. In bergritten keek hij af en toe opzichtig om: waar die gozer in dat geel nu weer bleef. Een vete was geboren. Eenmaal van de fiets is Froome een uiterst beleefde jongeman die onschuldig de wereld inkijkt. Maar etiquette is minder besteed aan de aanstaande Mrs Froome. Michelle Cound staat bekend om de woedende tweets die zij de wereld instuurt. Vorig jaar bijvoorbeeld naar mevrouw Wiggins, Cath, die even vurig terug twitterde. War of the Wags, schreven Britse media.

Cath Wiggins houdt haar vingers tegenwoordig in toom. Zo niet Michelle Cound. Bradley Wiggins suggereerde begin deze maand al dat hij toch zijn Touroverwinning zou verdedigen. Tegen de stalorders van hun ploeg, Team Sky, in dat Wiggins dit jaar voor de Giro zou gaan en dan Froome zou helpen de Tour te winnen. Tja, stalorders. Wielrennen doe je niet op een boerderij.

Michelle kwetterde er meteen op los. Ze beschuldigde Wiggins van flagrante leugens, verordonneerde dat Team Sky deze puinhoop moest opruimen en stelde dat de journalist die Wiggins’ woorden had opgetekend, zich had laten misbruiken.

Toen kwam de Ronde van Italië. Een kletsnatte Giro d’Italia. Wiggins ging onderuit en in de bergen daalde hij daarna als een juffershondje. Alsof achter elke volgende bocht de toekomstige mevrouw Froome kon klaarstaan, bereid om hem met haar camera van zijn fiets te meppen en anders wel haar paraplu tussen zijn spaken te steken.

De Tour de France zal heet zijn, en hopelijk ook droog.

    • John Kroon