Wat maakt je gelukkig?

Lezen // Tijdschrift Perdiz 15 euro oplage 2000, 2 keer per jaar perdizmagazine.com

Bij de slogan ‘Happiness is contagious’ van het Spaanse tijdschrift Perdiz bekruipt je al snel de gedachte ‘niet weer een tijdschrift dat mij voorschrijft hoe ik gelukkig moet zijn’. Maar bij het doorbladeren en lezen wordt al snel duidelijk dat Perdiz allesbehalve het zoveelste tijdschrift is. Perdiz gaat over de dingen waar mensen gelukkig van worden, niets meer en niets minder. Zo is onder andere te lezen hoe copywriter Richard Aslan zijn liefde voor grammatica verdedigt, performer Ona Cots vrede vindt in pijn en wordt de vraag gesteld of een virtueel leven gelukkig kan maken. Het is juiste deze simpele formule en de niet-glossy uitstraling die het blad zo fascinerend maken en je doen afvragen waar je nu eigenlijk zelf gelukkig van wordt.

    • Annelies Kietselaer