Unheimliche Geschäfte

File picture shows the logo of Germany's largest business bank Deutsche Bank AG in Frankfurt October 31, 2008. Deutsche Bank said it will beef up its balance sheet with a 2.8 billion euro ($3.7 billion) capital increase and unveiled forecast-beating first-quarter earnings following a wave of aggressive cost cuts. Picture taken October 31, 2008. REUTERS/Kai Pfaffenbach/File (GERMANY - Tags: BUSINESS) REUTERS

informatief

ZDF, 20.15

De eens zo onkreukbaar geachte Deutsche Bank is verwikkeld in schandalen die een bedenkelijk licht werpen op het morele kompas van de leidinggevenden. In de VS zou de bank de rente gemanipuleerd hebben en balansen vervalst. In Duitsland zou de bank honderden miljoenen aan btw ontdoken hebben en er zijn aanwijzingen dat DB gezwendeld heeft met emissierechten. Reporter Ulrich Stein gaat op onderzoek uit en stelt de vraag of het toezicht op banken beter moet.