‘The Lord giveth, the Lord taketh away.’ Wat een familie ziet na de tornado

De Amerikaanse staat Oklahoma is getroffen door een zeer krachtige tornado, die aan minstens 91 mensen het leven heeft gekost. Hoe verwoestend de storm was, is te zien in dit filmpje, van een familie die weer bovengronds komt na te hebben gescholen in een stormkelder.

Het filmpje is gemaakt in Moore (kaart), een stadje met ruim 50.000 inwoners. Opvallend is hoe kalm de filmende man reageert - bijna gelaten: “The Lord giveth and the Lord taketh away”.

Iemand anders filmde de tornado van een kleine afstand:

Hier ook, vanuit de auto:

En, ten slotte, een timelapse van de storm terwijl die over het land raast:

De tornado raasde gisteravond en -nacht over voorsteden ten zuiden van Oklahoma City. Die zijn compleet verwoest. Op sommige plekken is brand uitgebroken. De tornado was bijna een kilometer breed en had een snelheid van 320 kilometer per uur. Verwacht wordt dat het dodental nog verder oploopt.

    • Peter Zantingh