PvdA wil opheldering over bouw schaatstempel in Almere

Exterieur van schaatshal Thialf. Een nieuwe schaatstempel in Almere krijgt de voorkeur boven de ijshal in Heerenveen Foto ANP / Vincent Jannink

De PvdA wil opheldering van minister Edith Schippers van Sport over de bouw van een nieuwe schaatsbaan in Almere. Kamerlid Jeroen Recourt heeft de minister daar vragen over gesteld, meldt de NOS. Almere wil net als Heerenveen en Zoetermeer de thuisstad van de nationale topschaatsaccodomatie worden.

Gisteren lekte een voorlopig rapport uit waarin het Icedôme in Almere de voorkeur kreeg boven een vernieuwd Thialf en een ijsbaan in Zoetermeer. Daar ontstond onmiddellijk ophef over, waardoor de definitieve keuzedatum een week is opgeschoven naar 3 juni.

De KNSB committeerde zich twee jaar geleden aan het Heerenveense Thialf als schaatscentrum. De Friese gemeente is van plan de schaatsaccodomatie daarom voor tientallen miljoenen euro’s helemaal te vernieuwen.

De PvdA wil nu weten of de keuze voor Almere gevolgen heeft voor de betrouwbaarheid van de KNSB. De partij maakt zich zorgen over de werkgelegenheid in en rondom Heerenveen.

    • Annemarie Coevert