Politie ziet mogelijk spoor van seriemoordenaar in Rotterdam

Mogelijk zit er een seriemoordenaar achter de moorden op vijf prostituees in Rotterdam die in de afgelopen 25 jaar zijn gepleegd. In de zaken is sprake van opvallende overeenkomsten, zo zeiden leiders van cold caseteams vanavond in Nieuwsuur.

De laatste moord vond plaats in 1999. De slachtoffers zijn Beppie Michels, Mientje van Balkom, Beredina Stijger, Francis Garcia-Hofland en Jeanet Sip.

Bij vier van de vijf vrouwen werd de keel doorgesneden, bij alle vrouwen zijn gelijksoortige seksuele handelingen verricht en de slachtoffers waren afgedekt met op de vindplaats aangetroffen materialen.

85 onopgeloste moordzaken betreffen prostituees

De afgelopen dertig jaar werden in Nederland 127 prostituees vermoord. Daarvan zijn 42 moorden opgelost. In de 85 andere zaken zoekt de politie nog steeds naar de daders.

Aanleiding om naar mogelijke overeenkomsten in de moorden te kijken, was een zaak over een seriemoordenaar in Engeland. “Wij dachten: kan dat ook in Nederland?”, zei teamleider van het landelijke cold caseteam in Rotterdam Rene Bergwerff.

    • Annemarie Coevert