'Paus heeft bij invalide man duivel uitgedreven'

Is paus Franciscus een duiveluitdrijver? De zender TV2000, eigendom van de Italiaanse bisschoppen, suggereert van wel. Na de Pinkstermis ging de paus zondag, zoals inmiddels zijn gewoonte is geworden, naar zieken en invaliden op het Sint Pietersplein. Op de website van de krant La Repubblica staat een filmpje waarop te zien is hoe de paus bij een man in een rolstoel komt en, na een korte introductie, beide handen op zijn hoofd legt en iets zegt – wat, dat blijft onduidelijk.

De paus is in totaal 28 seconden bij de man, en de handoplegging duurt net tien seconden. Maar exorcisten die door TV2000 zijn ondervraagd, twijfelen niet over wat ze hebben gezien. Ze zeggen dat de paus ineens ernstig ging kijken en intens lijkt te bidden – op de beelden is dat niet goed te zien. De man in de rolstoel zakt daarbij iets onderuit, maar dat kan ook onder druk van de handen zijn gebeurd.

„Dit is een gebed om bevrijd te worden van het Kwaad of een waar exorcisme”, hebben deskundigen op het gebied van de duiveluitdrijving tegen de zender gezegd. TV2000 hoopt dat er vrijdag veel mensen kijken naar het programma over „de strijd van paus Franciscus tegen de duivel en zijn verleidingen.”