Kim Jong-un waving at kids

This photo taken on May 19, 2013 and released by North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on May 20, 2013 shows North Korean leader Kim Jong-Un (front R) waving to the children during a visit to the Pyongyang Myohyangsan Children's Camp, situated at the foot of Mt. Myohyang (Myohyang-san) in North Phyongan Province. Meanwhile, South Korea on May 20 predicted further missile tests by North Korea which fired four short-range missiles into the Sea of Japan at the weekend, drawing criticism from Seoul and UN chief Ban Ki-moon. AFP PHOTO / KCNA via KNS THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE, AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP. -----EDITORS NOTE----- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / KCNA via KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
This photo taken on May 19, 2013 and released by North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on May 20, 2013 shows North Korean leader Kim Jong-Un (front R) waving to the children during a visit to the Pyongyang Myohyangsan Children's Camp, situated at the foot of Mt. Myohyang (Myohyang-san) in North Phyongan Province. Meanwhile, South Korea on May 20 predicted further missile tests by North Korea which fired four short-range missiles into the Sea of Japan at the weekend, drawing criticism from Seoul and UN chief Ban Ki-moon. AFP PHOTO / KCNA via KNS THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE, AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP. -----EDITORS NOTE----- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / KCNA via KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS AFP

Of op deze foto te zien is dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zwaait naar een groep kinderen tijdens zijn bezoek aan het Pyongyang Myohyangsan Children’s Camp, is niet met zekerheid vast te stellen.

„Reuters is niet in staat om onafhankelijk de echtheid, inhoud, locatie of datum van deze afbeelding te controleren”, meldt het persbureau in het bijschrift. De foto werd beschikbaar gesteld door Noord-Korea’s officiële staatspersbureau KCNA.

Ondertussen vuurde Noord-Korea gisteren voor de zesde keer in drie dagen korteafstandsraketten af. Volgens het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie belandden de twee raketten ten oosten van Noord-Korea in zee.

Noord-Korea vuurt regelmatig korteafstandsraketten af, maar de recente golf van lanceringen kreeg veel kritiek van Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Volgens Noord-Korea gaat het om legitieme militaire oefeningen. De spanningen op het Koreaanse schiereiland zijn de laatste maanden sterk toegenomen. Het land dreigde steeds nadrukkelijker met een aanval op Amerikaanse en Zuid-Koreaanse doelen.