Helaas te netjes afgehokt

ZIEN // KUNST DORDTYART T/M 6 OKTOBER, DORDRECHT, ziedordt yart.nl **

Aan de waterkant in Dordrecht waren ooit de scheepswerven actief, maar nu heerst vooral stilte. In de loop van de vorige eeuw zakte de haveneconomie in waardoor ook de Bieschboschhal er werkloos bij kwam te staan. Tot voor kort. Net als vorig jaar is vooral kinetische kunst te gast, om het spook van de leegstand te verdrijven. Met kabaal. Blokfluiten weerklinken uit een instrument dat Ronald van der Meijs activeert met brandende sigaren. Veel van de exposanten zijn afkomstig uit de Belgische Verbeke Foundation, een kunstruimte in een industriële loods nabij. Daar kennen de ruimtes van de Da Vinci’s van nu geen grenzen en krijgt alle verbeelding ruim baan. Die bezieling tref je helaas niet in Dordtyart, waar de ruimte netjes is afgehokt.

    • Sandra Smets