Drukke ochtendspits door regen en ongelukken

De ochtendspits verloopt vanochtend drukker dan normaal vanwege regen en ongelukken. Rond acht uur stond het vast over zo’n 280 kilometer. Normaal is dat ongeveer 170 kilometer, laat een woordvoerder van de ANWB aan persbureau Novum weten. Het hoogtepunt van de filedrukte moet volgens hem nog komen.

Archieffoto ANP / Lex van Lieshout

De ochtendspits verloopt vanochtend drukker dan normaal vanwege regen en ongelukken. Op het hoogtepunt rond 08.45 uur stond het vast over zo’n 310 kilometer. Normaal is dat ongeveer 170 kilometer, laat een woordvoerder van de ANWB aan persbureau Novum weten.

Vooral op de A7 liep het al vroeg vast, toen in de richting van Amsterdam bij Zaandam rond zes uur een auto uit de bocht vloog. Gedurende een uur was de linkerrijstrook daardoor dicht, wat een file van zeventien kilometer tot gevolg had.

Ook op de A16 in de richting van Rotterdam bij knooppunt Klaverpolder ontstond een file door een ongeluk, net als op de A12 in de richting van Den Haag bij Bodegraven. Verder waren vooral de dagelijkse files langer dan normaal.

Op het hoogtepunt staat op een normale dinsdagochtend zo’n 170 kilometer file op de Nederlandse snelwegen.

    • Anouk van Kampen