Ascii-versie van Star Wars

De Nieuw-Zeelander Simon Jansen is al vijftien jaar bezig met een remake van de eerste Star Wars-film in ‘ascii art.’ Ascii art is het creëren van afbeeldingen met letters, cijfers en leestekens als pixels. Op dit moment telt Jansens ‘film’ ruim 16.000 frames, wat neerkomt op ongeveer achttien minuten. Jansen heeft zelfs de leader van

De Nieuw-Zeelander Simon Jansen is al vijftien jaar bezig met een remake van de eerste Star Wars-film in ‘ascii art.’ Ascii art is het creëren van afbeeldingen met letters, cijfers en leestekens als pixels. Op dit moment telt Jansens ‘film’ ruim 16.000 frames, wat neerkomt op ongeveer achttien minuten. Jansen heeft zelfs de leader van ’20th Century Text’ nagemaakt. Fans hebben de film in verschillende versies op YouTube gezet.

    • Herbert Blankesteijn