Vijf doden bij schietpartij in bank in Israël - wraakactie, geen overval

Veiligheids- en reddingsdiensten verzamelen zich na de bankoverval in Beersheba.
Veiligheids- en reddingsdiensten verzamelen zich na de bankoverval in Beersheba. AFP / David Buimovitch

Bij een schietpartij in een bank in de Israëlische stad Beersheba zijn vandaag vier mensen doodgeschoten. De schutter sloeg daarna de hand aan zichzelf, meldt persbureau AP.

Update 20.55 uur: De politie zei in eerste instantie dat het om een mislukte bankoverval ging, maar is daar inmiddels op teruggekomen. Een lokale politiechef zei tegen persbureau AP:

“We zijn er op dit moment niet van overtuigd dat dit een overval was. Het zou ook kunnen dat de man vanaf het eerste moment van plan was het vuur te openen.”

Aanvankelijk meldden de autoriteiten ook dat er meerdere daders betrokken waren bij wat toen nog als een bloedige bankoverval werd gezien. Later bleek dat het slechts om één overvaller te gaan, die zich met een klant van de bank had verschanst voor hij zelfmoord pleegde.

De politie gaat er ondertussen vanuit dat de dader verbitterd was over zijn financiële problemen. Hij zou het bloedbad in de bank hebben aangericht, omdat de bank hem niet tegemoet kwam in zijn problemen en vervolgens ook de pinautomaat hem geen geld meer verstrekte. Naar verluidt was hij een bijna 50-jarig voormalig lid van de grenspolitie.

Beersheba:


View Larger Map

    • Anouk van Kampen