Ryanair boekt recordwinst van 569,3 miljoen euro

Foto ANP / Lex van Lieshout

Ryanair heeft het afgelopen jaar 569,3 miljoen euro winst geboekt, dertien procent meer dan het recordjaar ervoor. De grootste Europese budgetvliegtuigmaatschappij profiteerde van een stijging van de ticketprijzen van gemiddeld zes procent en een uitbreiding van haar netwerk met 217 nieuwe bestemmingen.

De omzet van Ryanair steeg met dertien procent tot 4,9 miljard euro. De Ierse maatschappij vervoerde 79,3 miljoen passagiers, een toename van vijf procent.

Door de recessie in Europa denkt Ryanair de recordcijfers komend jaar waarschijnlijk niet veel te kunnen verbeteren. Voor 2014 verwacht de vliegmaatschappij een winst tussen de 570 en 600 miljoen euro.

Het netwerk van Ryanair, vorig jaar gegroeid tot zestienhonderd bestemmingen, blijft zich waarschijnlijk uitbreiden. Ryanair heeft vorig jaar bij Boeing 175 vliegtuigen van het type 737-800 besteld.

    • Anouk van Kampen