Hongerstakende asielzoeker naar Vught overgeplaatst - ‘is agressief’

Detentiecentrum in Rotterdam, De hongerstakende asielzoeker Bah, die zegt te zijn mishandeld, wordt overgeplaatst naar de landelijke afzonderingsafdeling in Vught. Foto ANP / Martijn Beekman

De uitgeprocedeerde asielzoeker Bah uit Guinee wordt overgeplaatst van het detentiecentrum in Rotterdam naar de landelijke afzonderingsafdeling in Vught. De man gebruikte vanochtend opnieuw geweld tegen een medewerker, aldus een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Zijn advocaat is over de overplaatsing geïnformeerd, meldt persbureau Novum.

Bah belaagde het personeel gisteren ook al. Hij kan door normaal personeel niet meer op een veilige manier benaderd worden en moet daarom naar de speciale afdeling in Vught, aldus de woordvoerder. Daar geldt een strenger regime en werkt personeel dat gewend is om te werken met zeer agressieve mensen.

Bah is in hongerstaking. Vrijdag werd hij naar het detentiecentrum in Rotterdam gebracht. Volgens de vertrouwensarts van Bah, Elcke Bronsen, is hij mishandeld. Het ministerie van Veiligheid en Justitie ontkent dit met klem.

“Alles is geheel volgens protocol verlopen.”