Het voorspelde weer lijkt studio binnen te komen - weerman op de vlucht

Opmerkelijk: sta je je kijkers keurig te informeren over de route van één van de tornado’s die Verenigde Staten gisteren teisterden, dreigt die tornado opeens recht je studio in te komen. Het overkwam een weerman van de Amerikaanse televisiezender MSNBC.

Het beeld van de verlaten studio van MSNBC, direct nadat de weerman van het televisiestation naar de schuilkelder is gevlucht. Foto screenshot MSNBC

Opmerkelijk: sta je je kijkers keurig te informeren over de route van één van de tornado’s die Verenigde Staten gisteren teisterden, dreigt die tornado opeens recht je studio in te komen. Het overkwam een weerman van de Amerikaanse televisiezender MSNBC.

De weerman in kwestie probeert het zo lang mogelijk vol te houden voor de camera. Maar op een gegeven moment wordt het te gevaarlijk. De tornado die hij beschrijft komt recht op zijn studio af. En dus zoekt ook hij uit voorzorg de schuilkelders op, terwijl hij zijn kijkers wel via zijn microfoon op de hoogte blijft houden.

Overigens miste de tornado de studio uiteindelijk op een haar.

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

Windhozen en hagelbuien richtten gisteren enorme verwoestingen aan in delen van de Amerikaanse staten Oklahoma, Iowa en Kansas. Zo raasde een tornado door een trailerpark in Shawnee in Oklahoma. Twee mannen, van 76 en 79 jaar, kwamen daarbij om het leven. Sherriff Nike Booth van Pottawatomie County zei tegen persbureau AP:

“Op sommige plekken is er helemaal niets gebeurd, op andere plekken liggen de geraamtes van mobile homes op een hoop.”

In heel Oklahoma raakten 21 mensen dusdanig gewond dat ze naar het ziekenhuis moesten. In zestien county’s in Oklahoma kondigde gouverneur Mary Fallin de noodtoestand af om de hulpverlening te bespoedigen.

De tornado’s richtten veel schade aan, maar het natuurgeweld zorgde wel voor imponerende filmpjes:

    • Niels Posthumus