Herdenking vrijwilligers in Stein voor omgekomen broertjes

Bij voetbalvereniging Jonathan, waar het oudste broertje Ruben speelde, zijn bloemen gelegd. Foto ANP / Robin Utrecht

Voor vrijwilligers die hebben meegezocht naar de gisteren gevonden broertjes Julian en Ruben wordt vanmiddag een herdenkingsbijeenkomst gehouden in het Steinerbos bij het Limburgse Stein.

Het Burgerinitiatief Beek schrijft op Facebook aan vrijwilligers nog een keer samen te willen komen om even stil te staan bij het overlijden van Julian en Ruben.

Rond 15.00 uur verzamelen de vrijwilligers zich bij de tennisvelden bij het bos. Verder wenst de initiatiefnemer de moeder, familie, vrienden en bekenden van de broertjes uit Zeist veel sterkte en kracht toe.

Voetbalclub broertjes ook in rouw

De voetbalclub waarop een van de dood gevonden broertjes uit Zeist zat, verklaarde vandaag ook in rouw te zijn. “Voetbalvereniging Jonathan heeft haar grootste nederlaag geleden”, schrijft voorzitter Frank Slijper in een verklaring op de website van de club.

Op de voorpagina van de clubsite is een foto van twee brandende kaarsjes geplaatst. “De hoop op een goede afloop na de vermissing van Ruben en Julian, heeft plaatsgemaakt voor intense droefheid”, schrijft Slijper. “Onze gedachten gaan uit naar de moeder en de naaste familie.”

De voetbalclub heeft alle wedstrijden en trainingen tot en met vrijdag afgelast, meldt persbureau Novum. De voorzitter vertelt dat nog wordt gekeken of een passende invulling kan worden gegeven aan het toernooi voor E-pupillen, de leeftijdsklasse waarin Ruben voetbalde, dat zaterdag bij de club plaats zou vinden. “We hebben besloten dat we daar beter een paar dagen over na kunnen denken in plaats van een overhaaste beslissing te nemen.”

Het aantal mensen dat maandag naar de club is gekomen, is volgens Slijper beperkt. Sommige mensen komen bloemen leggen, vertelt hij. “Maar er is nog geen sprake van een bloemenzee.”

    • Anouk van Kampen