Buurt- en sporenonderzoek Cothen afgerond - lichamen geborgen

De politie zette de vindplaats van de lichamen van Ruben en Julian vandaag af met schermen. Foto ANP/ Robin Utrecht

Na het buurtonderzoek in de omgeving van Cothen, waar gisteren de lichamen van de broertjes Ruben en Julian uit Zeist werden gevonden, is ondertussen ook het sporenonderzoek afgerond. Dat meldt een woordvoerder van de politie aan persbureau Novum.

Update 19.45 uur: De omgeving van de plek waar Ruben en Julian zondag werden aangetroffen, in de buurt van Cothen, is weer vrijgegeven.Van beide onderzoeken is onbekend wat ze hebben opgeleverd.

Rechercheurs vroegen buurtbewoners eerder vandaag in het buurtonderzoek of zij iets gezien of gehoord hadden toen twee weken geleden de jongens verdwenen.

De lichamen van de twee jongens zijn overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut. Naar verwachting duurt het nog tot morgen of zelfs tot woensdag tot de identiteit feitelijk wordt vastgesteld. Er bestaat overigens geen twijfel meer dat het om de broertjes gaat.

Steunbetuigingen stromen binnen

Sinds het nieuws van de vondst van de lichamen, stromen de steunbetuigingen aan met name moeder Iris binnen. Al tienduizenden mensen ondertekenden online een van de meerdere condoleanceregisters.

In een verklaring op de website van de gemeente Zeist meldt burgemeester Koos Janssen dat tijd nodig is voor bezinning en overleg om te kijken wat de beste manier is om het verdriet gezamenlijk te uiten. Wellicht komt er een stille tocht.

    • Niels Posthumus