Vijftig mensen gewond nadat auto inrijdt op wandelaars in VS

Mensen staan om één van de gewonden heen op het wandelevenement in het Amerikaanse stadje Damascus.
Mensen staan om één van de gewonden heen op het wandelevenement in het Amerikaanse stadje Damascus. Foto AP / Bill O'Brien

Vijftig tot zestig mensen zijn gisteren gewond geraakt toen een auto inreed op een groep wandelaars in het Amerikaanse stadje Damascus. De autoriteiten vermoeden dat de bestuurder een beroerte kreeg voor zijn wagen op de mensen inreed. Dat meldt persbureau AP.

Getuigen zeggen dat het om een oudere man ging. Er zijn geen doden gevallen.

De wandelaars liepen mee in een parade in het kleine stadje in de staat Virginia. De verwondingen variëren van ernstig tot oppervlakkig. Drie slachtoffers werden per helikopter naar ziekenhuizen in de regio gevlogen. Nog eens twaalf tot vijftien gewonden zijn met een ambulance afgevoerd. De rest is ter plekke behandeld.

    • Marije Willems