Van Persie opnieuw topscorer van Premier League

Robin Van Persie maakt een doelpunt tijdens de wedstrijd tegen West Bromwich Albion. De wedstrijd eindigde in gelijkspel: 5-5. Foto EPA / David Jones

Robin van Persie heeft zich voor het tweede jaar op rij tot topscorer van de Premier League gekroond, meldt Novum. De 29-jarige Nederlander van Manchester United scoorde vandaag op de slotdag van de Premier League eenmaal in de doelpuntrijke remise bij West Bromwich Albion (5-5) en bracht daarmee zijn seizoenstotaal op 26.

Van Persie scoorde drie keer meer dan Liverpool-spits Luis Suarez, de nummer twee op de lijst. Gareth Bale van Tottenham Hotspur werd derde met 21 goals.
Vorig jaar was Van Persie ook al de productiefste speler van de Engelse competitie. In dienst van Arsenal maakte hij toen dertig competitietreffers. Van Persie stapte over naar rivaal United om prijzen te winnen en slaagde daar in zijn eerste seizoen meteen in. United pakte voor de twintigste keer in de clubhistorie de landstitel.

De wedstrijd bij WBA stond vooral in het teken van het afscheid van Sir Alex Ferguson, die voor het laatst op de bank zat bij de Red Devils. De wedstrijd zal de illustere Schot vermoedelijk nog lang bijblijven, omdat zijn ploeg in de laatste tien minuten een 5-2 voorsprong uit handen gaf. Romelu Lukaku was met drie treffers aan de kant van WBA de grote man. Voor United scoorden naast Van Persie ook de Nederlandse linksback Alexander Büttner.

    • Anouk Eigenraam