Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Terugkijken: persconferentie over vondst twee lichamen bij Cothen

20130519 Utrecht: Persconferentie van op het politiebureau in Utrecht. Vlnr: Mirjam Barendse, Johan Bac e nburgemeester van Zeist Koos Janssen. ANP JEROEN JUMELET
20130519 Utrecht: Persconferentie van op het politiebureau in Utrecht. Vlnr: Mirjam Barendse, Johan Bac e nburgemeester van Zeist Koos Janssen. ANP JEROEN JUMELET

De lichamen die vanmiddag zijn gevonden in Cothen zijn hoogstwaarschijnlijk van de vermiste broertjes Ruben en Julian. Dat is vanavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie die hier terug te kijken is.

De lichamen werden vanmiddag door een wandelaar gevonden in de omgeving van de Hoeksedijk en de Kanaaldijk-Noord in Cothen, dicht bij Wijk bij Duurstede. Ze lagen in een afwateringsbuis van een sloot, op de hoek van de Hoeksedijk en de Kanaaldijk-Noord.

De politie deed urenlang onderzoek op de plaats waar de lichamen werden gevonden.